Pimtaş’ın kuruluşlarından HGT Tarım, PİMARGE Müdürü Özlem Kozankurt’un Ar-Ge projesi kapsamında, dünyada perlatör alanında Bio Plastik ham maddeli tek ürün olan Su Tasarruf Perlatörü’nü üretti.
Plastik inşaat malzemeleri alanında faaliyet gösteren Pimtaş Plastik’in Ar-Ge Müdürü Özlem Kozankurt, dinamik ekibi ile gerçekleştirdiği başarılı Ar-Ge çalışmaları ile Kocaeli bölgesinde fark yaratıyor. Girişimci ruhu ve yenilikçi çalışmaları ile bölgedeki kadınlara rol model olan Kozankurt, Pimtaş’ı ülke genelinde Ar-Ge’de lider konuma taşıma hedefine, emin adımlarla ilerliyor.
Pimtaş Plastik’in, yeni kıta ve ülkelerde müşteri ağını genişletmek için yenilikçi ve rekabetçi ürünler üreterek, 105 ülkeye ihracat yaptığını belirten Özlem Kozankurt, “Türkiye'nin Ar-Ge kapasitesini artırmak ve geliştirmek, ihracatımızı artırmak için teknolojik ve inovatif ürünler üretiyoruz. Bu sayede her yıl başarılarımızı artırarak, sektörümüzün öncü şirketlerinden biri olarak takdir topluyoruz” dedi.
Pimtaş'ın Ar-Ge konusundaki en önemli yatırımı olan PİMARGE'nin Gebze'nin Ar-Ge üssü konumunda olduğunu söyleyen Özlem Kozankurt, 30 kişilik personel ile başka firmalara da Ar-Ge ve inovasyon alanında hizmet verdiklerini belirterek, yıl içinde 10 ila 25 adet Ar-Ge projesi gerçekleştirdiklerini söyledi.
Pimtaş’ın kuruluşlarından HGT Tarım ve PİMARGE işbirliği ile su tüketiminde tasarruf sağlamak amacıyla, dünyada perlatör alanında Bio Plastik ham maddeli tek ürün olan Su Tasarruf Perlatörünü ürettiklerini belirten Kozankurt, “Bu ürün her muslukta yüzde 80 su tasarrufu sağlayarak, finansal ve enerji tasarrufu elde ediyor. Basınca dayanıklı olmakla beraber, kolay kurulum imkanı da sunuyor” açıklamasını yaptı.
Yıllık 400 ton su tasarrufu
Günlük 2 saat sürekli kullanılan bir muslukta, yıllık 300-400 ton arası su tasarrufu yapıldığını ifade eden Kozankurt, “Bir yılda sebze ve meyvelerin yıkandığı sudan 16 ton su tasarrufu ediyoruz. Dişlerimizi fırçalarken açık bıraktığımız musluktan bir yılda 10,5 ton su tasarruf ediyoruz” dedi. Kozankurt ayrıca, Perlatör sayesinde herhangi bir kimyasal işleme gerek kalmadan doğada kompost (gübreleme) işlemi yapılabildiğini anlattı.
Gençlere ve kadınlara yönelik projeler de geliştirdiğini söyleyen Kozankurt, “Evden çık, yolun açık” projesi ile kadınları sahaya çağırdıklarını, Mahalle kumbarası projesi ile ihtiyaç sahiplerine yönelik proje geliştirdiklerini ve “Mutfağım ve Bütçem” projesi ile çalışmayan kadınların evlerde ekonomiye katkı sağlayabileceklerini dile getirdi. Görme engelliler için ‘Gören Göz projesi’ ve gençler için de ‘sınırsız wireless projesi’nin olduğunu belirten Kozankurt, ayrıca KOBİ’lere yönelik başta fuar ve tanıtım desteği olmak üzere birçok proje geliştirdiğini kaydetti.
Kadınları, Türkiye'yi dünyanın 10 büyük ekonomisinden biri yapacak en büyük güç olarak gördüğünü ifade eden Özlem Kozankurt, “Türkiye'de sanayinin çarkları artık kadın sanayiciler ve kadın çalışanların öncülüğünde dönüyor. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun” dedi.