Mitsubishi Electric Türkiye, çalışanlarına yüksek inşaat mühendisi, yüksek mimar ve deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki ile "Depreme Karşı Alınacak Önlemler" konulu seminer düzenledi. Deprem ile ilgili farkındalığın artırılması ve olası deprem durumlarına karşı hazırlıklı olunması için gerekli tüm detayların anlatıldığı seminerde, teorik ve pratik bilgiler katılımcılarla paylaşıldı. Depreme hazırlık eğitimlerinin hayati önem taşıdığını vurgulayan Moriwaki, “Olası bir depremde, basit ama etkili adımları içeren bilgiler çok daha kolay uygulanabilir” dedi.
İş Güvenliği
Maske Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Maskeler, yaşam ve çalışma alanlarında zararlı gaz, toz, koku veya bulaşıcı hastalıklara neden olabilecek virüs ve bakterilere karşı önemli bir koruma sağlar. Solunum maskesi veya cerrahi maskeler her ne kadar, üst düzey standartlara uygun olarak üretiliyor olsa da, maske kullanımında da belli konulara dikkat etmek gerekli. Peki maske kullanırken nelere dikkat etmeniz gerekiyor?
GÜSOD Başkanı Turgay ŞAHAN:“Özel güvenlik sektörü 2024 yılında yüzde 8 büyüyecek”
Güvenlik; barınma ve beslenmeden sonra en temel bir ihtiyaçlar arasında yer alıyor. Kamu kurumları başta olmak üzere birçok alanın güvenliği, özel güvenlik görevlileri tarafından sağlanıyor. Özel güvenlik sektörünün Türkiye’nin en büyük istihdam alanlarından biri olduğunu söyleyen Güvenlik Servisleri Organizasyon Derneği (GÜSOD) Başkanı Turgay ŞAHAN, 2023 yılı itibariyle 350 bini aşkın özel güvenlik görevlisinin istihdam edildiğini söyledi. Sektörün ekonomik değerinin 3 milyar euronun üzerinde olduğunu belirten ŞAHAN, “2024 yılında sektörde yüzde 8 oranında büyüme öngörüyoruz. Özlük hakları, eğitim, iş sağlığı güvenliği, çalışma şartları, emeklilik ve sigorta avantajlarının sağlanması, özel güvenlik görevlilerinin daha uygun şartlarda hizmet vermesine olanak tanıyacak. Böylece sektör, gereksinimi olan personel sayısına daha kolay ulaşabilecektir" diye konuştu.
GÜSOD Başkanı Murat KÖSEREİSOĞLU: “2023 yılında özel güvenlik görevlisi istihdamı artacak”
Özel güvenlik sektörünün en köklü ve önde gelen sivil toplum kuruluşlarından biri olan Güvenlik Servisleri Organizasyon Derneği (GÜSOD) Başkanı Murat KÖSEREİSOĞLU, 2023 yılı başında bu yılda olduğu gibi istihdamda bir miktar daralma yaşanacağını tahmin ettiklerini söyledi.
Elder, “IV. Elektrik Dağıtım Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresi” Antalya’da düzenlendi
Elder’in iki yılda bir düzenlediği, Elektrik Dağıtım Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresi’nin dördüncüsü, “Önleme Kültürünü Giden Yol” teması ile Antalya’da gerçekleştirildi. Kongrenin açılış konuşmasını yapan Elder Genel Sekreteri Özge Özden, “Yöneticilerin ve tüm çalışanların katılımını gerektiren önleme kültürü, iş kazalarını ve meslek hastalıklarını azalttığı gibi; çalışan memnuniyetini ve yaşam kalitesini de yükseltiyor. Böylelikle güvenli bir çalışma hayatının da temelini oluşturuyor” dedi.
DemirDöküm İş Sağlığı ve Güvenliği Kapsamında “5 Duyu Etkinliği” Düzenledi
DemirDöküm, şirket içinde iş sağlığı ve güvenliği kültürünü geliştirmeye yönelik çalışmalarına devam ediyor. Euroline OSGB (Ortak Sağlık Güvenlik Birimi) iş birliği ile Bozüyük Üretim Tesisleri’nde “5 Duyu Etkinliği” düzenleyen DemirDöküm, çalışanlarının beş duyu organının önemine dikkat çekti.
GÜSOD Başkanı Murat KÖSEREİSOĞLU: “Özel Güvenlik Sektörü için 2021 zor bir sene oldu”
Pandemi süresince en ön saflarda çalışarak zor bir dönem geçiren özel güvenlik sektörünün çalışanları için; 2021 yılının sonuna gelirken bir kez daha özlük haklarının iyileştirilmesi çağrısı yinelendi. Güvenlik Servisleri Organizasyon Birliği Derneği (GÜSOD) Başkanı Murat KÖSEREİSOĞLU, pandemiyle geçen seneyi değerlendirirken, “Sektör emekçileri olan Özel Güvenlik Görevlileri, gece-gündüz demeden sürekli vardiyalı düzende çalışıyorlar. Bayramda, tatil günlerinde de nöbette olan; soğuk, yağmur, kar, kış demeden hep çalışan bir kitle. Özlük haklarının iyileştirilmemesi, sahada deneyimli ve nitelikli iş gücü kaybına neden oluyor” dedi.
Borusan Mannesmann, iş sağlığı ve güvenliği uygulamalarına yeni bir boyut kazandırıyor
Borusan Mannesmann, iş sağlığı ve güvenliği uygulamalarına yeni bir boyut kazandırıyor. 2021 yıl sonunda hayata geçecek İş Sağlığı Güvenliği (ISG) ve Görüntü İşleme Projesi ile kural ihlallerinin, tehlikeli senaryoların ve kaza ihtimallerinin tespiti gerçekleştirilecek ve bu durumlar analiz edilecek. Projenin ilerleyen fazlarında sızıntı, yangın gibi daha çok çevresel problem de algılanabilecek.
Siemens Türkiye’ye MESS’ten iş güvenliği ödülü
Siemens Türkiye, işyerlerinde hayata geçirdiği uygulamalarla MESS İş Güvenliğinin Yıldızları Ödülleri’nde Bütünsel Sağlık ile Hayata Değer Katanlar ve İSG Elçileri kategorilerinde ödüle hak kazandı.
ISAF Exclusive Fuarı ve Konferansı'nda gelişmiş güvenlik teknolojileri sergileniyor
ISAF Exclusive Fuarı ve Konferansı Emniyet Teşkilatı Yetkilileri, Türk Silahlı Kuvvetleri Mensupları, Daire Başkanları ve birçok önemli sektör temsilcisinin katılımları ile bugün Sheraton Ankara Hotel&Convention’da açıldı.