Vira Isı ve Endüstriyel Ürünler A.Ş.'nin Vakum Degazörü Tanıtım Semineri ve Mekanik Projeciler toplantısı 15 Haziran Cumartesi günü Renaissance Istanbul Polat Bosphorus Hotel İstanbul'da gerçekleşti.
Vira Isı'nın Semineri'nde yerli ve yabancı geniş davetli katılımı gözlendi. Firmanın genel tanıtımı, Seperatör Grupları, Buhar Kazanı Otomasyonu, Vakum Degazörü tanıtımının yapıldığı etkinlikte Vakum Degazörü teknik sunumunu Ronny Svensson gerçekleştirdi. Öğle yemeği ile toplantı sona erdi.
Vira Isı, ürettiği yüksek kaliteli ürünlerini 4 kıta'da ve 17 ülke'de, 50 den fazla satış noktası ile müşterilerine ulaştırıyor. Esnek üretim platformu ile müşteri taleplerine özel üretimler yaparak istenilen standarda uygun ürün tedarik etme özelliğine sahip.
Viradeg Nedir?
Modern sistemlerde, ısıtma ve soğutma tesisatları, su sistemindeki olası en düşük hava ile maksimum performans sunmalıdır. Hava, sistemlerde düşük verimlilik, yüksek gürültü seviyesi, hızlı aşınma ve yıpranma gibi bir çok şikayete neden olur. Suyun bir kısmı bir vakuma alınır ve akışkan içinde çözünen gazlar ayrılır, sistemden çıkarılır. Sisteme gaz içermeyen sıvı sağlanması, sistemdeki serbest havanın ve gazı alınmış suyun bir araya gelmesini sağlar. Bu buluşma, akışkanın devrede tekrar ve tekrar serbest havayı emmesini sağlar. Tesisatta ki havasız akışkan, mükemmel ısı transferi, düşük devreye alma süresi, düşük bakım maliyeti, sistemde optimum performans sağlar.
Vakum Degazörü Nedir?
Vakum ile gazın giderilmesi, bir kap içerisinde bulunan gaz su karışımından basıncın düşürülmesi ile su çözeltisi içerisindeki çözünmüş gazların giderilmesi tekniğidir. Tüpün içindeki düşük basınç gazın sıvı içerisinde daha az çözünür hale gelmesine ve sıvıdan ayrışmasına neden olur. Vakumun gazdan arındırma işlemi tamamlandıktan sonra gaz kabın içerisinden tahliye edilir ve normale döner.
Nasıl Çalışır?
Vakum oluşumu: Pompa, sütundan akabilen sudan daha fazla su çektiği için kaynama noktasına doğru bir vakum yaratılır. Gaz serbest bırakılır ve hava alma kabının tepesinde toplanır.
Hava ayırma: Boşaltılan gazların atmosfere salınabilmesi için pompanın hızı düşürülerek sütun içindeki basınç kısa süreliğine artırılır.
Besleme: Sistem basıncı çok düşükse, doğru basınç değerine ulaşıncaya kadar "havası alınan su" eklenir.