Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesinin Yapımında ALDAĞ Ürünleri Tercih Edildi.
Marmara Üniversitesi’ne devredilen 245 hektarlık eski Kenan Evren Kışlası arazisi üzerine inşa edilen Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi’nde; Osmanlı ve Selçuklu mimarisinden ilham alınarak “avlu merkezli yapılar” formu uygulandı. Yeni külliye, içinde bulunduğu topografya ile fiziksel uyum içinde, kendi kendine yeterli, sıfır atık üreten ve yeşil dokunun hakim olduğu çevreci bir yapı kompleksi olacak. Yatay mimarinin en güzel örneklerden biri olacak Maltepe’deki külliye, üniversitenin bütün fakültelerini bir araya getirecek, fakültelerin yanı sıra 4 bin kişilik öğrenci yurdu, birkaç noktada kütüphane, spor salonları, sosyal kültürel etkinlik alanları ve bisiklet parkurları gibi bölümleri kapsayacak.
Binalarının güneş enerjisinden elektrik üreteceği Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi’nin iklimlendirme, havalandırma sistemlerinde de enerji ve çevre dostu ürünleri ile Aldağ tercih edildi.
Yeni külliye için hizmet verecek; 2.400–5.100 m³/h hava debisi aralığında sığınak santralleri, 7.29 kW soğutma kapasitesine sahip 4 borulu gizli tavan tipi fancoiller, 11.20 kW soğutma kapasitesine sahip 4 borulu yüksek basınçlı fancoiller, 9 kW ısıtıcılı, 3000 m3/h kapasiteli ısı geri kazanım cihazı, 6.32 – 8.75 kW kapasite aralığında sıcak hava apareyleri, aksiyel ve radyal fanlar ve çatı tipi fanları, Aldağ markasını taşıyacak. Yarım asrı aşan geçmişiyle Türkiye iklimlendirme sektörünün köklü kuruluşu Aldağ, resmi tescile sahip Ar-Ge Merkezinde geliştirilen cihaz ve teknolojilerinde sürdürülebilirliği hedefliyor. Dünya iklimlendirme sektörü gündeminde ilk sıraya taşınan iç hava kalitesi için öncelikle doğru cihaz ve kapasite tercihleri büyük rol oynuyor. Aldağ cihazlarının tüm bileşenleri için yaptığı tercihlerde bu bilinçle hareket ediyor.