“İklime Uygun Mekanik Tesisat Sistem Çözümleri” başlığını taşıyan TTMD XIII. Uluslararası Yapıda Tesisat Sempozyumu 12-14 Nisan 2018 tarihleri arasında İstanbul Wyndham Levent Oteli’nde gerçekleştiriliyor. Bu konuda, TTMD Dış İlişkiler ve Sektör Dernekleri Koordinatörü Sayın Handan Özgen ile yaptığımız söyleşimizi sunuyoruz.
Sayın Handan Özgen, TTMD Sempozyumu 2018’e 9 gün gibi çok kısa bir zaman kaldı, geçen haftalarda değerli Hocalarımız ile bu etkinliğin teknik bilgilerini, içeriğini konuşmuştuk. Şimdi sizinle organizasyon hakkında konuşmak isteriz. Öncelikle bu sene organizasyonda ne gibi değişiklikler var? Sempozyuma kimler katılıyor, üç gün süresince çağrılı konuşmacılarımız ve katılımcılarımız için neler düzenleniyor, bizi aydınlatırmısınız.
TTMD organizasyonu için sayılı günlerimiz var ve tüm çalışmalarımız tamamlandı. Çok değerli isimler konuşmacı olarak katılıyor. İlk kez 1998 yılında Polat Otel’de fuar ile eşzamanlı yapılan organizasyonda çalışmıştım. O günden bugüne gerçekten büyük gelişmeler yaşandı. Ekibimiz tüm bu süreçte sempozyum çalışmalarının içinde bulunmuş, çok tecrübeli bir ekip. Hem geçmişten gelen tecrübelerimizi, hem yenilikleri harmanlayan bir çalışma gerçekleştiriyoruz. Değerli Hocalarımızın önderliğinde büyük bir gayret içindeyiz. Tüm organizasyonun; tam ve düzgün, profesyonelce, en fazla faydayı sağlayacak şekilde olmasına özen gösteriyoruz.
Yenilikler neler derseniz bu sene çok fazla yurtdışından gelen davetli konuşmacımız var. Sempozyumumuz yıllar içinde hak ettiği uluslararası düzeye kavuştu. Yurtdışı ve yurtiçinden en son yapılan araştırmaları, yaşanmış tecrübeleri, tüm yenilikleri katılımcılarımıza aktarmayı hedefliyoruz. Bu sene tek bir salonda tüm sunumlar gerçekleşecek. Konuşmacılarımızı tüm katılımcılarımız dinlesin, aynı saatte iki-üç salon arasında seçim yapmak zorunda kalmasın istedik. Programı düzenlemek konusunda zorluk yaşandı ama, sonuçta dolu dolu, verimli bir program oluştu.
Davetli yurt dışından gelecek konuşmacılar hakkında bilgi verirmisiniz?
Davetli Konuşmacılarımız sekiz ayrı ülkeden gelen, konusunun önderi, pek çok yurtdışı sektör derneği ile bağlantıları olan kişiler. Söyle bir sayarsak,
Francis ALLARD Université de La Rochelle, La Rochelle, Fransa
Livio MAZZARELLA Politecnico di Milano, İtalya
Piercarlo ROMAGNONI Universita UIAV di Venezia, İtalya
Stefano CORGNATI Politecnico di Torino, İtalya
Erick MELQUIOND Eurovent Certita Services, Belçika
Chip BARNABY IBPSA, A.B.D.
Martin DIERYCKX Daikin Europe, Belçika
Marco PERINO Politecnico di Torino, İtalya
S.A. SHERIF University of Florida, A.B.D.
Manuel Gameiro da SILVA University of Coimbra, Portekiz
Mehdi JALAYERIAN ESD Global, A.B.D.
Zoltan MAGYAR Budapest University of Technology and Economics, Macaristan
Cormac RYAN Copilot Building Commissioning Solutions, Fransa
Alessandro SANDELEWSKI ASC Engineering, İtalya
Kim HAGSTÖRM Halton Company, Finlandiya
Akhil SINGHAL TERI, Hindistan
İçlerinde Fransis Allard( Rehva 2008-2011 Başkanı), Stefano Corgnati (Rehva Başkanı), Manuel Gameiro da SILVA (Rehva Başkan Yardımcısı) gibi sektörümüzün yakından tanıdığı kişiler olduğu gibi, Chip Barnaby (IBPSA Başkanı), Akhil Singhal ( Hindistan TERI Derneği) gibi görece daha az dinleme şansı bulduğumuz kişiler de var. Tümü konularının yenilikçi uzmanları.
Sempozyumun hazırlıkları ne zaman başladı, çalışmalarınızı nasıl yönlendirdiniz?
Aslında teorik olarak bir Sempozyum bitince hemen diğerinin hazırlıkları başlıyor. Son bir sene içinde çalışmalar hızlanıyor. Son aylarda ise çalışmalar çok yoğun olarak devam ediyor. Biz ilk başta organizasyon firmamızı seçtik. Bu sene Eventuum ile çalışıyoruz. Organizasyon firmamızı seçerken de çok titiz davrandık. Teklif aldığımız firmalarla tek tek ofislerinde görüştük. Eventuum’un tecrübesi ve profesyonel yaklaşımı bize güven verdi. Mekân seçerken sempozyum ihtiyaçlarına ve katılımcılarımızın beklentilerine uyan bir mekân olan İstanbul Grand Wyndham Levent Oteli’ni seçtik.
Açılış kokteylimizi yapacağımız teknemiz ve bu teknede catering hizmeti verecek olan şirket de aynı özenle seçildi. Alternetifleri inceledik. Tekne seçimi için tekneyi birkaç kez ziyaret ettik. Yiyecek servisi yapacak firmaya sunumları tatmaya gittik. Güzel bir sonuç almak için tüm diyetlerimizi bozduk. Sunulacak ikramları onlarca menü arasından seçtik. Her kesin memnun kalması için seçkin ve abartısız, ince bir zevkle, düzgün sonuçlar almak için titizlik gösteriyoruz. Tüm detayları ince ince düşünüyoruz.
İlk gün akşamı gerçekleşecek ve Boğazda tekne gezisinde yapılacak olan Açılış Kokteylimizin, özellikle yurt dışından gelen misafirlerimizin ilgisini çekeceğini düşündük. Keyifli bir akşam hazırlamak için titizlendik.
İkinci akşam Gala Yemeğimiz yapılacak. Gala Yemeğimize de ayrıca özen gösteriyoruz. Sempozyum mekânından farklı bir yerde Pera Palas’ta gerçekleştiriyoruz. Sempozyum sonrası otobüslerimiz ile Pera Palas’a misafirlerimizi götüreceğiz. Önce karşılama kokteyli ile başlayacak, bu sırada Atatürk’ün kaldığı odaya isteyen misafirlerimiz küçük gruplar halinde götürülecek. Aynı esnada hazırlayacağımız fotoğraf standının önünde de fotoğraf çekimleri yapılacak.
Neden Pera Palas?
Bildiğiniz gibi Pera Palas elden geçti, yenilendi. Ancak eski havasını koruyor. TTMD’nin de bu yıl 25. Yılını kutluyoruz. Geçmişten geleceğe mottosu ile Pera Palas’ı seçtik. Geçmişin güzelliklerini barındırıyor, günümüzün konforunu da sağlıyor. Derneğimizin ilkeleriyle örtüştü. İleriye dönüğüz ancak geçmiş değerlerden de vazgeçmiyoruz.
Son günün etkinlikleri nasıl planlandı?
Üçüncü gün olan Cumartesi günü yine konuşmacılarımız ve öğleden sonra da Dernek Başkanımız Prof.Dr.Birol Kılkış’ın başkanlığında bir panelimiz var. Son gün kapanış konuşmasını Prof.Dr.Ahmet Arısoy yapacak. Böylece Sempozyumun sonuna gelinecek. Tüm katılımcılarımızın kapanış kısmına katılmasını özellikle rica ediyoruz. Hep beraber fotoğraf çekimlerimiz olacak. Sempozyum sırasında konuşmacılarımıza sunumlarının sonunda teşekkür sertifikalarını takdim edeceğiz. Oturum başkanlarımıza ise bu kapanış töreni sırasında sertifikaları verilecek. Bir sonraki sempozyumda buluşmak üzere vedalaşacağız.