1924 yılından bu yana, her yıl 31 Ekim Dünya Tasarruf günü olarak kutlanıyor. Enerji kaynaklarının tasarruflu kullanılması amacıyla çeşitli etkinliklerin de düzenlendiği Dünya Tasarruf Günü’nde IMI Hydronic Engineering, enerji verimliliğini daha fazla arttırmak için termostatik vana kullanımının yaygınlaşmasına ihtiyaç olduğunu vurguluyor.
Enerji sarfiyatının fazlaca yaşandığı günümüzde kaynakların verimli kullanılması yaşadığımız dünyanın ömrünün uzamasına katkı sağlıyor. Enerji ihtiyacının büyük bölümünü yurt dışından sağlayan ülkemizde ise, enerjinin etkin kullanımı adına çeşitli önlemlerin alınması gerekiyor.
Dünyada yüz yılı aşkın bir süredir, Türkiye’de ise 2010 yılından bu yana üç ana ürün grubu ile ısıtma-soğutma sistemlerine çözümler sunan IMI Hydronic Engineering, enerji tasarrufunun etkili bir şekilde yapılması için termostatik vana kullanımına dikkat çekiyor.
Termostatik vana kullanımının manuel vana kullanımına oranla yüzde 28 daha fazla enerji sağladığını belirten,
IMI Hydronic Engineering Genel Müdürü Volkan Gerdan “Gelecekte daha yaşanabilir bir dünyaya sahip olmak için enerji verimliliği konusunda elimizden geleni yapmamız gerekiyor. Dünya Tasarruf Günü, bu konuya dikkat çekmek için büyük bir fırsat… Ülkemizde enerjimizin yüzde 30’dan fazlasını binalarda harcıyoruz. Yine binalarda kullanılan enerjinin yanlış tesisat malzemesi seçimi ve bunun da üzerine eklenen yanlış kullanım nedeniyle boşa harcandığına şahit oluyoruz. Bizim öncelikli amacımız; bir binada yüzde 17’ye kadar ulaşabilen ısı dağıtım kayıplarını sıfıra kadar düşürmek…Termostatik vana sayesinde evlerde meydana gelen bu kayıplar önlenebiliyor. Termostatik vana beraberinde balans vanası kullanımı halinde, enerji tasarrufu yüzde 30’u aşabiliyor. Elektrik tasarrufuna da katkı sağlayan termostatik ve balans vanaları enerji verimliliği ile doğru orantılı olarak enerji giderlerinde de düşme sağlıyor” dedi.
Eclipse, hem sıcaklığı hem debiyi aynı anda ayarlayabiliyor
Yeni nesil termostatik vana Eclipse, sanki her radyatörün bir vanası varmış gibi, hem oda sıcaklığını hem de radyatördeki debiyi hassas bir şekilde kontrol edebiliyor. İlave fark basınç kontrol vanasına ihtiyaç duymadan otomatik hidronik balanslama yapabiliyor. Sessiz çalışarak fark oluşturan Eclipse, normal bir termostatik vana ile aynı ölçülere sahip… Alışkın olunan köşe, düz veya aksiyel tüm bağlantı tiplerine uygun olarak üretilen Eclipse, montajı için ise ilave işçilik gerektirmiyor.
IMI Hydronic Engineering Türkiye
1862 yılında kurulan IMI plc’nin bir parçası olan IMI Hydronic Engineering, Türkiye ofisi ile 5 yıldır faaliyetlerini sürdürüyor. Ürün gamında IMI TA (Tour&Andersson) marka İsveç menşeili balans ve kontrol vanaları, IMI HEIMEIER marka Alman menşeili termostatik radyatör-kontrol vanaları ve IMI PNEUMATEX marka İsviçre menşeili kompresörlü/pompalı genleşme tankları, otomatik sistem besleme üniteleri, degazörler ve hava-tortu ayırıcıları bulunan IMI Hydronic Engineering, iç ortam iklimlendirmesi kontrolü için yeşil çözümlerde endüstri lideridir.{jcomments on}