Doğa Derneği, Vaillant’ın desteğinde sürdürdüğü Burdur Gölü’nü Kurtarma Projesi” çerçevesinde, Burdur’da özel bir etkinlik düzenledi.
“Göl Yoksa Yaşam da Yok: Deneyim ve İşbirliği Çalıştayı” kapsamında Burdur’da buluşan, Kırşehir Seyfe Gölü, Hatay Amik Gölü, Konya Ereğli Sazlıkları-Akgöl ve Akşehir Gölü ile Afyonkarahisar Eber Gölü’nden temsilciler, Doğa Derneği’nin Vaillant’ın desteğiyle oluşturduğu az su tüketen tarımsal ürünler deneme sahalarını gezdiler.
Doğa Derneği’nin, Burdur Gölü’nü Kurtarma Projesi kapsamında Vaillant’ın desteğiyle Karakent Köyü’nde oluşturduğu “Az Su Tüketen Tarımsal Ürünler ve Damla/Yağmurlama Sulama” deneme sahalarını ziyaret eden çalıştay katılımcıları, çiftçilerle ve Doğa Derneği yetkilileriyle görüşerek Burdur Gölü’ndeki çekilme ve tarımda su kullanımını azaltmak için yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldılar.
Doğa Derneği Burdur Gölü Saha Sorumlusu Buğrahan Doğangil, Burdur Gölü’nü besleyen yer altı sularının sondaj kuyularıyla aşırı miktarlarda çekilmesi, yer üstü sularının ise baraj ve göletler nedeniyle göle ulaşamaması sonucunda Burdur Gölü’nün son 35 yılda üçte bir oranında küçüldüğüne ve su seviyesinin 12 metre düştüğüne dikkat çekti. Doğangil, deneme sahalarında çiftçilere damla ve yağmurlama sulama sistemleri hibe ederek, ekonomik gelirlerinde azalma yaratmadan az su tüketen alternatif ürünleri denemelerine olanak sağladıklarını söyledi. {jcomments on}