DemirDöküm, geleneksel hale gelen Tedarikçiler Buluşması’nı bu yıl 15- 16 Haziran tarihinde Büyük Abant Oteli’nde gerçekleştirdi. Toplantıya, Vaillant Group’un Teknolojiden Sorumlu Genel Müdürü Dr. Carsten Stelzer, Vaillant Group Türkiye Country Manager’ı Christoph M. Grosser, DemirDöküm Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Ercek, DemirDöküm Yönetim Kurulu Üyesi Semih Şenol ve DemirDöküm Satın Alma ve Tedarik Zincirinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Zeki Kalaycılar katıldı.
Metin Uca’nın moderatörlüğünde yapılan toplantıda ilk olarak Dr. Carsten Stelzer ve Semih Şenol, Vaillant Group ve DemirDöküm’deki gelişmeleri katılımcılarla paylaşarak, Vaillant Group satın alma stratejilerini anlattı. Mr. Stelzer yaptığı konuşmada “Vaillant Group’un stratejik hedeflerinden biri de toplam satın alma hacminde Türkiye gibi rekabetçi ülkelerin payının hızla arttırılmasıdır” dedi. Semih Şenol ise yaptığı konuşmada “Vaillant Group’un DemirDöküm’e ve Türkiye’ye güveninin giderek arttığını belirtirken Türkiye, Vaillant Group’un en önemli üretim üslerinden biri olacak.” dedi.
Orhan Ercek, Yeni Türk Ticaret Kanunu’na uyum konusunda katılımcıları bilgilendirdi. Bu kanunla birlikte şirketleri bekleyen değişim ve kurumsallaşma süreci hakkında açıklamalarda bulundu.
Pazarlama ve Satış Müdürü Ufuk Atan, DemirDöküm’ün iç pazar ve ihracattaki satış ve pazarlama faaliyetleri kapsamında yapılan çalışmalar konusunda katılımcıları bilgilendirirken, DemirDöküm Üretim Direktörü Gürhan Çoban Bozüyük’teki yeni yatırımlar, verimlilik artışları, yeni ürün çeşitleri ve özellikleri hakkındaki bilgileri paylaştı.
DemirDöküm Tedarik Zinciri ve Satın Alma stratejileri konusunda bilgi veren Zeki Kalaycılar yaptığı konuşmada “Strateji ortaklarımız olan tedarikçilerimizle entegrasyonumuz hızla artıyor, en önemli hedefimiz Türkiye’nin Vaillant Group’un en büyük tedarikçi ülkesi olmasıdır” dedi.
Konuk konuşmacı olarak toplantıya katılan Prof. Dr. Üstün Dökmen, özel hayattaki ve iş hayatındaki insan ilişkilerinden bahsetti. Verimli bir iletişimin nasıl olması gerektiğini örneklerle anlatarak, farklı kültürdeki insanların iş hayatındaki davranış ve delegasyon alışkanlıkları hakkında bilgiler verdi. Ekip çalışmasının sinerjisini örneklerle anlatan Dökmen katılımcılara keyifli dakikalar yaşattı.
Toplantının ikinci gününde, kahvaltının hemen ardından kurulan küçük bisiklet fabrikasında katılımcılar 10 ekibe ayrıldı. Tüm ekipler kendilerine verilen bisiklet parçaları ile sağlam birer bisiklet yapmaya çalıştılar, yaptıkları bisikletleri test ettiler ve süslediler. Hazırladıkları bisikletlerin ihtiyacı olan bir çocuğa hediye edileceğini biliyorlardı. Günün sürprizi ise bu çocukların aktivite alanına gelip bisikletleri alması oldu. Duygu dolu anlar yaşanan aktivite sonrası katılımcılar böyle bir sosyal sorumluluk aktivitesine katılmanın mutluluğunu dile getirdiler.
Akşam yapılan gala yemeğinde Metin Uca katılımcılarla Passaparola yarışmasını gerçekleştirdi. Çok eğlenceli ve çekişmeli yarışlara sahne olan oyunun ardından, yıl boyu sergiledikleri başarılı grafik nedeniyle tedarikçilere çeşitli ödüller verildi. Yapılan ödül töreninde 3 ayrı sektöre ayrılmış olan tedarikçilere verilen başarı ödüllerinin yanında, en iyi performans ve en iyi kalite değerlendirmesinde başarılı olan firmalar ödüllerini aldı.
Dereceye giren firmalar Yalın Üretim Çalıştayları, Vaillant Almanya fabrika gezisi hakkı, DemirDöküm Yetkili Satıcılar toplantısına katılım hakkı ve Kalite eğitimi gibi ödüller kazandılar.
Ayrıca toplantıya katılan tüm DemirDöküm Strateji Ortakları adına Tema Vakfı işbirliği ile gerçekleştirilen İzmir Urla DemirDöküm Hatıra Ormanı’na 5’er adet fidan dikildi. Ülkemizde doğal varlıkların ve çevre sağlığının korunması, erozyonla mücadele, toprak örtüsü ve toprağın korunması, ağaçlandırmanın önemi hakkında kamuoyunu eğitmek ve bilinçlendirmek misyonuyla faaliyette bulunan Tema Vakfı ile yapılan bu işbirliği DemirDöküm’ün çevreye olan duyarlılığı, toplumsal farkındalığı ve duyarlılığı arttırmak hedefiyle yapılıyor.