Yangın ve Güvenlik Sempozyumu ve Sergisi – TÜYAK 2011
Sektörel Fuarcılık tarafından bu yıl ikincisi 13-14 Ekim 2011 tarihleri arasında düzenlenecek TÜYAK 2011 – Yangın ve Güvenlik Sempozyumu ve Sergisi’nde iki gün boyunca yaklaşık 65 akademisyen, bilim adamı ve yangın uzmanı 10 oturum, panel ve konferansta yangın güvenliği konusunu tartışacak.
TÜYAK 2011 – Yangın ve Güvenlik Sempozyumu ve Sergisi 13 Ekim 2011 Perşembe günü sabah saat 09.30’da yapılacak törenle açılacak. Açılış töreninin ardından düzenlenecek konferansta İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi öğretim üyesi olan Prof. Dr. Celal Şengör “İstanbul Deprem Riski ve Tehlikesi” isimli bir sunum gerçekleştirecek.
Türkiye Yangından Korunma Vakfı ile Yangından Korunma Derneği - TÜYAK Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Abdurrahman Kılıç ise İstanbul’un yangın açısından riskli bölgelerinin belirlendiği “İstanbul Yangın Risk Haritası”nın detaylarını kamuoyuna aktaracak.
Sempozyum Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Abdurrahman Kılıç sempozyum ile ilgili olarak; “Ülkemiz insanlarının ve yetkililerin yangına karşı can ve mal güvenliğinin sağlanması konusunda kayıtsız kalması, karşılaştığımız felaketlerin sayısını artırmakta ve her geçen gün felaketlerin boyutları büyümektedir. Bursa'da 6 Mayıs 2009 tarihinde, Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'nde can pazarı yaşandı, 8 hasta feci şekilde can verdi. Ankara'da 3 Şubat 2011 tarihinde yaşanan iki ayrı patlamada 19 kişi yaşamını yitirdi, 20'den fazla kişi ise yaralandı. Her iki olay da bir hafta sonra hiçbir şey olmamış gibi unutuldu. Her yangında olduğu gibi, suçlu yine ‘elektrik kontağı’ oldu” diye konuştu. Kılıç şöyle devam etti:
“Yangınları önlemek, vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlamak için yangın henüz gerçekleşmeden konusunun edilmesi gerekir. Yangınlar tasarımla önlenir ve önlemle söndürülür. Bu sempozyumda yangının çıkmaması, çıkan yangının haber alınması, duyurulması, sınırlandırılması ve söndürülmesi konularında alınacak tedbirler, yeni teknolojiler ve yeni sistemler tartışılacak.”
İki gün boyunca kurulacak stantlar sayesinde çeşitli firma ve ziyaretçilerin buluşma fırsatı yakalayacağı sempozyumun hedef kitlesini kamu kurumları, devlet teşekkülleri, belediyeler, sivil toplum örgütleri, endüstriyel tesisler, organize sanayi bölgeleri, itfaiye birimleri, turistik tesisler, oteller, alışveriş merkezleri ve hastaneler oluşturuyor.
Sempozyuma destek veren kurum ve kuruluşlar arasında T.C. Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, İnşaat Malzemesi Sanayicileri Deneği (İMSAD), Türkiye Gazbeton Üreticileri Birliği (TGÜP), Elektrik Mühendisleri Odası (EMO-Merkez ve İstanbul Şubesi), Türk Pompa ve Vana Sanayicileri Derneği (POMSAD), Türk Tesisat Mühendisleri Derneği (TTMD), TMMOB Makine Mühendisleri Odası (MMO), Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği (İZODER), Elektrik Tesisat Mühendisleri Derneği (ETMD), Mekanik Tesisat Müteahhitleri Derneği (MTMD), Türkiye İş Güvenliği İş Adamları Derneği (TİGİAD), Türkiye Likit Petrol Gaz Derneği (TLPGDER), İstanbul İtfaiyesi ve Mimarlar Odası (İstanbul-Büyükkent Şubesi) yer alıyor.
Sempozyum ve sergi ile ilgili ayrıntılı bilgi için www.tuyak2011.com adresini ziyaret edebilirsiniz.
Sempozyumda yer alacak konu başlıkları şu şekilde:
Ø Yangın Algılama ve Uyarı Sistemleri
Ø Sigorta ve Yangın Önlemleri
Ø Yangın Önleyici Uygulamalar
Ø Mimari Yangın Güvenliği
Ø Söndürme Metod ve Uygulamaları Araç-Gereçleri ve Sistemleri
Ø Bina Kontrol Sistemleri
Ø Endüstri Tesislerinde Güvenlik
Ø Tehlikeli Maddelerin Üretimi
Ø Depolarda Yangın Sistemleri
Ø Doğalgaz ve LPG Güvenlik Sistemleri
Ø Yangın Yönetmelikleri ve Standartları
Ø Binalarda İnsan Tahliyesi Esasları
Ø Gazlı Söndürme Sistemleri Tasarım ve Uygulamaları
Ø Duman Kontrol Sistemleri
Ø Köpüklü Söndürme Sistemleri
Ø Kişisel Koruyucular ve Kurtarma Malzemeleri
TÜYAK Hakkında:
Türkiye Yangından Korunma Vakfı ve Yangından Korunma Derneği (TÜYAK) yangına karşı can ve mal güvenliğinin sağlanması konusunda çalışmalar yapmak üzere kurulmuşlardır. Başlıca amaçları; toplumun yangın güvenliği konusunda eğitilmesini sağlamak üzere bilim ve teknoloji alanında araştırmalar yapmak, yaptırmak, bu yolda yapılanları desteklemek, kamu ve özel kuruluşların personelinin yangından korunma ve yangın söndürme konularında eğitilmeleri için yayın yapmak, yangın önleyici sistemlerin standartlarını ve cihazların geliştirilmesi konusunda yardımcı olmak, Türkiye’de yangın sektörünün gelişmesi ve toplumun yangın güvenliği konusunda eğitilmesi doğrultusunda çalışmalar yapmaktır.