Windows tabanlı planlama yazılımının piyasaya sürülmesi ile Bosch planlamacıları ve danışmanları artık genel seslendirme ve acil anons sistemlerine ilişkin projelerin hazırlanmasında da destekliyor. Başlangıç olarak sadece ingilizce olarak sunulan program, orta ve büyük ölçekli projeler için şartnamelerin basit bir şekilde hazırlanmasına olanak sağlıyor. Buna ek olarak kullanıcıların sadece kullanılacak merkezi ekipmanların listesini değil, aynı zamanda çeşitli bölgelerde gerek duyulan hoparlörlerin tahmini sayısını, gerekli raf alanını ve gerekli yedek güç hesabını da içeren bir malzeme listesi oluşturmalarını sağlıyor.
Yeni yazılım kolay kullanımı garantilemek için kullanıcılara sade bir navigasyon ve açık bir terminoloji sunuyor. Şartname ve malzeme listesini oluşturmak için gereken tüm işlemler yedi basit adımda yapılabiliyor: Uyulması gereken standartların seçilmesiyle başlanan süreç, ses bölgeleri, iş istasyonları, merkezi ekipmanlar ve diğer sistemlerle arabirimler hakkında projeye özel bilgilerin girilmesiyle devam ediyor. Program, EN 54 standardı, EN 54 alt standartları ve EN 54 hükümleri de dahil olmak üzere, zorunlu standartların net açıklamalarını yaparak acil anons normlarında da kullanıcılara yardımcı oluyor.
Program ayrıca, bir ses bölgesi için doğru hoparlörü belirlemek isteyen, ama raylı sistem, ofis, kütüphane, vb uygulamalarda gerekli olan hoparlör cinsi ve adedi veya arka plan gürültü seviyesi ile ilgili bilgisi olmayan kullanıcılara, entegre veritabanı üzerinden ihtiyaç duydukları bilgileri sunuyor. Uygulama türü seçildikten sonra, program uygulama için en uygun olan hoparlörlerin listesini oluşturup gereken hoparlör adedini belirtiyor.
Buna ek olarak, yazılım, genellikle uçuş bilgi sistemi, bina yönetimi veya yangın algılama gibi bu tür uygulamalarda bulunan diğer sistemler ile entegrasyon için gereksinimleri de destekliyor. Gerekli seçenek seçildiğinde, entegre edilecek çözümler için oluşturulan şartname güncelleniyor.
Kullanıcılar ayrıca standart şablona bazı bölümler ekleyerek veya çıkartarak ve kendi ihale metinlerini yaratarak ihale belgesini kişiselleştirebiliyorlar. Müşteri verileri doğrudan Microsoft Outlook’dan aktarılabilirken, şirket logoları ve iletişim bilgileri de programa eklenebilecek. Kullanımı kolay ve sezgisel olan program sayesinde, planlamacılar ve danışmanlar şartname ve malzeme listelerini hazırlarken zamandan ve maliyetten ciddi oranlarda tasarruf edebilecekler.{jcomments on}