Güneş enerjisi alanında Türkiye’nin en köklü firmalarından olan Ezinç’in yeni K Serisi boylerleri ile güneş kollektörlerinde üretilen ısı enerjisi ile aynı anda hem kullanım sıcak suyu elde edilecek, hem de ısıtma sisteminin desteklenmesi sağlanacak. Daha önceki sistemlerle kıyaslandığında çok daha avantajlı olan bu sistem sayesinde, hazneli boylerli sistemlerdeki geç ısıtmanın önüne geçilirken, uzun süreli tüketimlerde de problem oluşmayacak. İç hazne yerine yüksek ısıtma yüzey alanına sahip boru tipi Cr-Ni Paslanmaz Çelik kullanılan yeni K Serisi Boylerler ile hızlı ve kesintisiz konfor şartlarında sıcak su kullanımı sağlanacak.
Katı sıvı veya gaz yakıtlı kazanlar tarafından ısıtılan sistemlerin yanı sıra, ısı pompaları tarafından desteklenen yüksek olmayan sıcaklıklarda ısıtılan sistemlerde bile ideal performans sağlayabilmek için tasarlananan K serisi boylerler, 500 - 800 ve 1000 litre kapasitelerde üretiliyor. K Serisi boylerler de çepeçevre uygulanan, CFC içermeyen, yüksek etkili ısı izolasyonu uygulanıyor.
K Serisi Boylerler’de, ısıtma sisteminde dolaşan ısıtıcı akışkan, depolama hacminin gövdesinde bulunuyor. İçerisinde bulunan helozonik çelik serpantin sayesinde güneşten elde edilen ısı enerjisi ana gövde içerisinde bulunan ısıtma suyuna aktarılıyor. Ana gövde de bulunan ısıtma suyu, aynı anda ısıtmaya destek verirken, ana gövde içerisinde ilave olarak yerleştirilmiş olan, zeminden üst noktaya kadar uzanan, spiral formdaki, paslanmaz çelik (Cr –Ni) özellikli boru tipi serpantin ısı değiştirici (eşanjör) ile kullanım sıcak suyunu da ideal bir performans da kesintisiz olarak konfor şartlarda üretiyor.
Bir konut yılda 5 yetişkin ağaç kurtarıyor
Genellikle konutlarda kullanılan 500 lt. hacminde bir K Serisi Boyler ile 6 Adet Ezinç Superline L USB Güneş kollektörü kulanılan bir sistemde yılda 4,3 MWh ısı enerjisi tasarrufu elde ediliyor. Bu sistemden elde edilen ısı enerjisinin karşılığı yıllık doğalgaz 593 m3 şeklinde. Bu sistemde doğalgaz yerine ısı pompası kullanılması durumunda ise yıllık 5524 kWh elektrik enerjisi tasarrufu sağlanıyor. Bu durum da yıllık yaklaşık 3 bin 679 kg CO2 salınım tasarrufu elde ediliyor. Bu sayılda 5 adet yetişkin ağaç kapasitesine denk geliyor..
Ezinç fotovoltaik sistem uygulamalarına da Türkiye’de başlayan ilk firmalardan biridir. Bu konuda çalışmaları 2004 senesinde başlayarak, bir çok bölgede şebekeden bağımsız sistemlerin uygulamasını gerçekleştirdi. 2012 senesinden sonra YEK’te yapılan düzenlemeler ile şebeke bağlantılı sistemlerin uygulamalarına başladı. PV Proje Kadrosunda yapılan iyileştirmeler ile yurt dışında bulunan partnerlerin işbirliği ile, Ezinç Güneş Panelleri kullanarak fotovoltaik enerji sistemlerinin anahtar teslim kurulumunu gerçekleştiriyor. Ezinç, termal sistemlerde bugüne kadar gerçekleştirdiği projelerle sektör liderliğini devam ettirdiği gibi, fotovoltaik sistemlerde de sektörün öncüsü olma yolunda hızla ilerlemektedir.{jcomments on}